lijsttrekkers ws

nieuws

Lijsttrekkers Waterschappen bekend!

6 oktober 2018

Lijsttrekkers Waterschappen bekend!

 

Op een goed bezochte ledenvergadering van het CDA Gelderland is Frank Wissink unaniem verkozen tot lijsttrekker van het Waterschap Rijn en IJssel. Roel Kremers is unuaniem voor het Waterschap Vallei en Veluwe als lijstrekker gekozen en Henk Driessen voor het Waterschap Rivierenland.

 

Frank Wissink (58), woonachtig in Stokkum, is sinds 2015 heemraad bij het Waterschap Rijn en IJssel met als portefeuille Waterveiligheid en hoogwater beschermingsprogramma (HWBP), vergunningverlening & handhaving, omgevingswet, klimaatadaptatie en het beheer muskusratten en is hij loco-dijkgraaf. Al sinds 1990 is hij actief voor het CDA, als bestuurslid en raadslid in de voormalige gemeente Bergh (momenteel gemeente Montferland). Vanaf 1998 wethouder tot 2014 wethouder van de gemeente Bergh en vervolgens de gemeente Montferland.

 

Roel Kremers (68) is getrouwd, vader van drie kinderen en opa van drie kleinkinderen en ik ben woonachtig in Ede. De afgelopen periode was hij fractievoorzitter voor het CDA in het Waterschap Vallei en Veluwe.

Daarvoor was Kremers actief in de gemeentepolitiek, eerst negen jaar als raadslid en vervolgens 11 jaar als wethouder. Daarnaast is hij lid van het bestuur van de KBO-Gelderland en van de ledenraad KBO-PCOB.

 

Henk Driessen (60) jaar, was de afgelopen acht jaar wethouder in de gemeente Tiel en is al lang actief binnen het CDA. Zo was hij daarvoor 12 jaar fractievoorzitter. Naast enkele andere bestuurlijke functies is hij momenteel voorzitter van CDA afdeling Tiel.

De verkiezingen voor de Waterschappen zijn gelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten op woensdag 20 maart 2019.