nieuws

Sollicitatieprocedure Europees Parlement en Eerste Kamer

9 juli 2018

Aan: alle Gelderse CDA-leden

Betreft: kandidaatstelling voor Europees Parlement en Eerste kamer

 

Geachte leden, beste CDA-vrienden,

 

Volgend jaar wordt een druk jaar. In 2019 vinden er namelijk vier verkiezingen plaats. Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Algemene besturen van de Waterschappen. Vervolgens gaan we op 23 mei 2019 naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Ten slotte stemmen de Provinciale Staten op 27 mei 2019 over de leden voor de Eerste Kamer.

 

In de voorbereiding voor deze verkiezingen heeft het bestuur van CDA Gelderland een belangrijke rol. In de eerste plaats dient het bestuur te zorgen voor de kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma’s voor de Provinciale Staten- en Waterschapverkiezingen. Daarnaast heeft het bestuur van CDA Gelderland een belangrijke taak bij de Europese verkiezingen en verkiezingen over de leden van de Eerste Kamer. Het Partijbureau is uiteindelijk verantwoordelijk voor de voorbereidingen voor de Europese verkiezingen en Eerste Kamerverkiezingen, maar het bestuur van CDA Gelderland heeft hierin dus ook een belangrijke taak. In deze e-mail wordt u meer verteld over de sollicitatieprocedure voor de Europese verkiezingen en Eerste Kamerverkiezingen.

 

Sollicitatieprocedure Europees Parlement

Op 23 mei 2019 kiest Nederland de nieuwe leden van het Europees Parlement. Het CDA nodigt geïnteresseerden van harte uit te solliciteren naar het kandidaat-lidmaatschap en/of het lijsttrekkerschap voor het Europees Parlement.

 

De profielschets voor een lid van het Europees Parlement en het standaardformulier voor de motivatiebrief vindt u in de bijlage.

Geïnteresseerden in het Parlementslidmaatschap kunnen vanaf 6 juli 2018 solliciteren door een mail te sturen naar sollicitatie@cda.nl. De sollicitatietermijn sluit op 14 september 2018 om 12.00 uur.

 

Sollicitatieprocedure Eerste Kamer

Op 27 mei 2019 kiezen de Provinciale Staten de nieuwe leden van de Eerste Kamer. Het CDA nodigt geïnteresseerden van harte uit te solliciteren naar het kandidaat-lidmaatschap van de Eerste Kamer.

De profielschets voor een lid van de Eerste Kamer en het standaardformulier voor de motivatiebrief vindt u in de bijlage. 

Geïnteresseerden in het Parlementslidmaatschap kunnen vanaf 6 juli 2018 solliciteren door een mail te sturen naar sollicitatie@cda.nl. De sollicitatietermijn sluit op 14 september 2018 om 12.00 uur.

 

Geïnteresseerd?

Zowel het bestuur van CDA Gelderland als het bestuur van uw lokale CDA-afdeling mogen maximaal vijf personen voordragen voor de Eerste Kamer en het Europees Parlement. Mocht u dus interesse hebben dan dient u het bijgevoegde formulier in te vullen en samen met een actueel cv. naar zowel het bestuur CDA Gelderland te sturen voor 8 juli a.s. Het bestuur van CDA Gelderland vergadert om 10 juli a.s. over beide verkiezingen en maken dan een beslissing welke kandidaten zij steunen voor beide verkiezingen.

Voor meer informatie, kijk op https://www.cda.nl/verkiezingen-2019/ of neem contact op met de bestuurssecretaris Diede Balduk (diede@cdagelderland.nl/ 06-34692304).

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van CDA Gelderland,

 

Liza Kozlowska

Secretaris CDA Gelderland