millingerwaard

nieuws

de Millingerwaard

4 september 2017

Zaterdag 2 september heeft de Gelderse CDA Statenfractie een werkbezoek gebracht aan Staatsbosbeheer in de Millingerwaard als aftrap van het politiek seizoen.

Bij aankomst werden we welkom geheten met koffie/thee en koek door boswachter Thijmen van Heerde en zijn collega boswachter Arnoud van Utrecht.

Na een korte uitleg over het gebied zijn we door de natuur gaan struinen richting de uitkijktoren.

Een prachtig uitzicht over de Millingerwaard, de Groenlanden en wat klei winputten.
In éen van de putten is dit jaar voor het eerst een pilot uitgevoerd door de boswachter, die met een klein groepje belangstellenden ging snorkelen om de mensen een kijkje onder water te geven en te leren van de onderwater natuur. Dit is een groot succes, er is een flinke wachtlijst van belangstellenden.

Het snorkelavontuur vangt aan na het broedseizoen en wordt slechts 5 of 6 maal per jaar aangeboden.

Teruglopend naar de werkschuur van Staatsbosbeheer zien we bunkers, overblijfselen van de oorlog van IJssellinie. Ook krijgen we onderweg uitleg over bepaalde kruiden en bloemen die in de natuur groeien.  

Vervolgens stappen we in de bus en worden we door de Millingerwaard rondgereden om de ontwikkelingen te zien van een ruimte voor de rivier project met de realisatie van nieuwe natuur. Een uniek project met een win win situatie dat tot dit prachtige stuk natuur en waterveiligheid heeft geleid.

En dan is het tijd om de theetuin in Millingen op te zoeken voor de lunch. Een schitterende plek midden in de natuur waar we hartelijk zijn ontvangen en een heerlijke lunch voorgeschoteld kregen.

Tsja, en dan is het tijd om afscheid te nemen. De hele CDA fractie heeft genoten van een prachtig gebied met schitterende natuur. Een echte aanrader, de Millingerwaard.  Met veel dank aan Staatsbosbeheer en boswachter Thijmen van Heerde en zijn collega  Arnoud van Utrecht.

 

Bron: Engelina van Steenbrugge