6 juni

nieuws

Themabijeenkomst verduurzaming energie

29 mei 2017

Beste CDA ers

Graag wil ik jullie uitnodigen voor een bijeenkomst over verduurzaming van energie op dinsdag 6 juni  in de kantine van atletiekvereniging Athlos, Strokelweg 9 te Harderwijk. (Telefoon Kantine 0341 432169)

In maart 2018 worden de nieuwe gemeenteraden gekozen. Jullie, als lokale bestuurders,  gaan dit jaar aan het werk voor je gemeentelijke CDA programma. Ik wil jullie daarbij graag helpen, want verduurzaming van energie wordt een belangrijk thema. Lokale initiatieven zijn daarbij essentieel, omdat de onafhankelijkheid van energie uit het Midden Oosten en Rusland, geopolitiek gezien, belangrijk is. Maar ook omdat nieuwe energiebronnen een nieuwe impuls aan onze lokale economie en werkgelegenheid geven. Op 4 april hebben we een druk bezochte en levendige bijeenkomst gehad in de Achterhoek, waarbij de vraag kwam om een tweede bijeenkomst te houden.

het programma op dinsdagavond  6 juni is als volgt:

19.30 inloop met koffie

20.00 uur

  • inleiding Jaap Jonk, Statenlid, Jan Jacob van Dijk en Antoinet van Helvoirt informeren jullie  over het belang en de onontkoombaarheid van lokale energie opwekking, en hoe jullie dat in je programma kunnen verwerken.
  • politieke aspecten Jan Jacob van Dijk, Gedeputeerde
  • praktische ervaringen Antoinet van Helvoirt, Heemraad bij het Waterschap Rijn en IJssel

20.45 uur

  • Pauze en daarna volop gelegenheid om vragen te stellen.

22.00 uur

  • afsluiting en gelegenheid tot napraten.

Je bent hartelijk welkom vanaf 19.30 uur voor de koffie, oom 20.00 uur trap ik af.  Je kan je van tevoren opgeven bij onze fractiemedewerker Carla Koers via de mail: carla@cdagelderland.nl.

Met een CDA groene groet,

Jaap Jonk, CDA Statenlid energie en milieuveiligheid

Bron: Jaap Jonk