Martin Thus

Martin Thus


Functie:

woordvoerder bereikbaarheid en sport

Commissie:

Commissie BOC (bereikbaarheid openbaar vervoer en cultuur)Martin Thus, woonachtig in Wehl. Deze Statenperiode woordvoerder bereikbaarheid en sport in de commissie BOC.

Samen met Jaap Jonk aanspreekpunt voor de regio: Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten, Duiven, Westervoort, Zevenaar en Rijnwaarden.

Provinciale Staten staan als bestuursorgaan tussen de gemeente en het Rijk . Als PS lid ben ik aanspreekbaar op met name die zaken die op provinciaal niveau besloten worden. Belangrijke zaken zijn oa; omgevingswet , mobiliteit, cultuur. Ik probeer bij alle punten de verbinding met de gemeenten te houden. Onze inwoners moeten niet het gevoel hebben dat gemeenten en provincies 2 aparte werelden zijn.

Ik ben woordvoerder op mobiliteit. Bij dit onderwerp hebben wij VEILIGHEID op plaats 1 gezet. Om dit goed in te kunnen kaderen, hebben de Staten besloten, op voorstel van mij, het gebruik van alle provinciale wegen opnieuw te bespreken. De zogenaamde WEGENNETVISIE staat in voorjaar 2017 op de agenda .Als CDA zullen wij met name op de fietsveiligheid inzetten.

Door mijn kerntaak mobiliteit kom ik door de gehele  provincie. Iedere streek heeft zijn bijzondere kenmerken .Mooi om te ervaren.

 

 Contactgegevens

LinkedIn