Daisy Vliegenthart

Daisy Vliegenthart - Goedhart


Functie:

Woordvoerder economie, recreatie en toerisme en Europa

Commissie:

Commissie EEM (Economie, Energie en Milieu)Daisy Vliegenthart uit Ermelo is deze Statenperiode woordvoerder Regionale economie, recreatie en toerisme, breedband en Europa in de Commissie Economie, Energie en Milieu (EEM) en lid van het fractiebestuur.

Samen met Harold Zoet is ze aanspreekpunt voor de regio: Oldebroek, Hattem, Heerde, Epe, Elburg, Nunspeet, Putten, Harderwijk en Ermelo

In een kort interview geeft ze aan wat haar ambities zijn en wat ze tot dusver al heeft weten te bereiken.

Wat ga jij als Gelders statenlid voor je regio betekenen?
De Veluwe op 1. Dat is een helder doel wat we willen bereiken. De Veluwe moet een mooi en aantrekkelijk gebied blijven om te wonen, werken en recreëren. Daarvoor zijn verschillende zaken nodig. Als eerste de bereikbaarheid. De bereikbaarheid over de weg (zoals de A28) en over het spoor (intercitystation in Harderwijk). Ook willen we aantrekkelijk zijn voor toeristen. Bijvoorbeeld door het project Vitale Vakantieparken, maar ook door het pakken van de kansen die ontstaan met de ontwikkeling van vliegveld Lelystad. Als laatste is ook de digitale en mobiele bereikbaarheid van essentieel belang daarvoor zal ik mij blijven inzetten.

Je bent woordvoerder regionale economie. Wat heb je al bereikt?
Een motie om het startersbeleid te continueren werd bijna statenbreed aangenomen. Daarnaast heb ik een debatverzoek over de mobiele bereikbaarheid ingediend wat is uitgemond in een motie die oproept aan het college om in interprovinciaal verband (IPO verband) op te trekken en een goede dekking van het nationale alarmnummer 112 voor elkaar te krijgen.

Wat wil je nog bereiken? 
Er zijn nog veel zaken die in ons verkiezinsgprogramma staan en die nog niet zijn gerealiseerd. Die blijf ik kritisch volgen. Bijvoorbeeld: snel internet in het hele buitengebied van Gelderland, de Veluwe op 1 en het project vitale vakantieparken. 

Wat is je favoriete plek in Gelderland?
Dat is een lastige vraag. Gelderland is prachtig juist met alle diversiteit. Ik geniet erg van het Speulder- en Sprielderbos, maar ook de randmeren zijn prachtig!

Meer informatieContactgegevens

LinkedIn

0612173508